LK Vanmmåler

LK lanserer neste generasjons vannmåler – LK CubicMeter

LK CubicMeter er en ikke-invasiv vann- og lekkasjemåler, og den spesielle utformingen gjør at den kan installeres i eksisterende rør (blant annet PE-X og PAL) i intervallet 16–25 mm. Ved å montere måleren på utsiden elimineres behovet for å kappe rørene når vannmåleren installeres, noe som sparer både tid og penger. Systemet oppdager dessuten drypp- og vannlekkasje, som koster forsikringsselskapene milliarder av kroner hvert år bare i Sverige.

– Lanseringen av LK CubicMeter er første trinn i samarbeidet, og flere produktnyheter kommer. LK ligger langt fremme når det gjelder IoT, og det finnes en godt utviklet plattform,

I Europa er det krav om å installere vannmåler i alle leiligheter, og i Sverige kommer det fra og med 2021 nye krav til IMD (individuell måling og debitering) av varme og varmtvann for enkelte deler av allerede eksisterende blokkbebyggelse. Ved å ta i bruk maskinlæring og kunstig intelligens legger LK CubicMeter til rette for en kostnadseffektiv måling, men bidrar også til å bedre firmaenes miljøavtrykk ved å levere et intelligent og prisgunstig system for redusert vann- og energiforbruk*.

– Hos LK arbeides det kontinuerlig med å skape smarte og holdbare produkter og systemer som vil forenkle hverdagen til kundene. LK CubicMeter bidrar til å øke bevisstheten og hjelper på den måten beboere med å redusere både sitt vann- og energiforbruk, noe som baner veien for en mer bærekraftig og bevisst boligsektor, både offentlig og privat.

Flere fakta

  • Eliminerer behovet for ultralydgel som ellers tørker raskt.
  • Opptil 98 % nøyaktighet og MID/OIML R-49-kompatibel.
  • Inntil 10 års batteritid.
  • Plug & Play-installasjon med lite vedlikehold.
  • Trådløs kommunikasjon, trådløs M-Bus – Mode C1 868 MHz (EN-13757 Standard).