VikingBad_utespa_velvære_helse(1).jpg

DRØMMER DU OM ET UTENDØRS MASSASJEKAR?

Det er mange som ønsker seg et utendørs massasjekar, men er usikker på hvor og hvordan man kan plassere dette for å få en harmonisk uteplass som man kan bruke hele året. Det er mange muligheter og vi ser at flere og flere bygger inn/ned utespaet.

DETTE BØR DU TENKE PÅ VED KJØP AV ET UTENDØRS MASSASJEBAD!

Et utendørs massasjebad gir en avslappende og oppfriskende opplevelse og blir et naturlig samlingspunkt for venner og familie. Her kan du finne roen etter lange arbeidsdager, mens de små i familien kan leke og kose seg. 

Vær godt forberedt

Før du skal investere i ett massasjebad er det lurt å være godt forberedt. Et utendørs massasjebad må stå på en vannrett og jevn overflate som skal tåle en vekt på 500 kg per m2. Man må ha en fast strømtilkobling fra sikringsskapet med jordfeilbryter tilkoblet massasjebadet. Det er ikke behov for vanntilkobling på et utendørs massasjebad, men hageslangen må rekke bort til massasjebadet slik at du får fylt det med vann. Massasjebadet (både innen- og utendørs) må plasseres på en slik måte at det er enkel tilgang til utstyrsrommet for inspeksjon, fremtidig service etc. Dersom du skal felle ned massasjebadet bør du sørge for tilgang fra alle sider ved og lage luke/lem som gjør det mulig for en servicemann å komme til hele kabinettsidene.

Som eier av et massasjebad er du ikke pliktig til å sende søknad dersom følgende kriterier er oppfylt:

a. Massasjebadet ikke er større enn 10 m2 i grunnflate.

b. Massasjebadet ikke plasseres mindre enn 4 m fra nabogrense.

Massasjebadet bør sikres slik at ikke barn eller voksne kan falle i massasjebadet.

Plassering av utendørs massasjebad

Uansett hvor du bestemmer deg for å plassere utebadet ditt, bør du:

a) På forhånd bestemme deg om du ønsker det nedsenket, og i så fall gjøre tiltak beskrevet tidligere.

b) Lage et helt rett underlag

c) Sørge for at karet ikke står under en takrenne eller andre steder hvor det drypper vann, for å hindre misfarging og forurenset vann.

Gå tørrskodd

Når du lager underlaget til badet, må du også huske å tenke på din egen sikkerhet. Det kan fort bli glatt eller gjørmete dersom du skal løpe våt og barbeint til og fra massasjebadet. En praktisk lem i terrassen, sørger for at du enkelt kan vippe lokket bak massasjebadet når det er i bruk.

VikingBad_utespa_uterom_samlingspunkt.jpg

HVA BØR DU TENKE PÅ NÅR DU SKAL BYGGE INN ET UTENSDØRS MASSASJEKAR 

Det er flere og flere som ønsker å bygge inn massasjekaret i en utestue eller i en eksisterende terrasse. Det lar seg fint gjør men det er fint å ta noen forhåndsregler i prosessen, slik at man kan lett komme til dersom karet har behov for service i ettertid.

1) Finn hvilket utespa du ønsker og målene på dette

2) Planlegg hvor du ønsker å ha utespaet, jo nærmere huset jo bedre er det, slik at du kan gå tørrskodd til utespaet

3) Lag en plantegning, tenk på at utespaet bør stå i le for vinden, skjermes fra naboer og legg til rette for sitteplasser og beplanting rundt

4) Sikre at utespaet står på rett og stabil grunn med strømtilførsel

5) Ha en plan for hvor du skal kvitte deg med vannet når du tømmer karet

6) Hvis du skal bygge inn karet bør du plassere karet først, for så å bygge terrassen rundt. Du bør ha minimum 60 cm klaring rundt spaet, slik at man kan komme til ved behov.

Utespa gautefall 960x540.jpg

BOBLEBAD - GODT FOR KROPP OG SJEL

Når du setter deg til rette i boblebadekaret, settes det i gang en kjedereaksjon i kroppen på grunn av kombinasjonen av trykkpåvirkninger, impulser av varme og kulde, myk vugging eller masserende vanntrykk fra dysene.

1: Blodet renner raskere

Fordi tyngdekraften er annerledes i vann, vil en del av blodet som vanligvis er i bena, bevege seg opp til hjertet og de større blodårene. Virkningen er tydeligst i kaldt vann. Det gir hjertet 35 prosent mer blod (ca. 700 ml) å pumpe rundt. Hjerterytmen øker i vann som har samme temperatur som kroppen eller er varmere, og synker i kaldt vann.

Det er positivt at blodet går raskere fordi det gir en bedre oksygentilførsel til alle deler av kroppen. Jo mer oksygen, desto mer energi. Jetdyser kan forsterke virkningen hvis de er stilt inn riktig vei slik at blodet hjelpes frem mot hjertet.

Noen undersøkelser viser at blodtrykket forblir konstant, andre at det systoliske blodtrykket (det høye) øker litt, mer i kaldt og varmt vann enn i vann med kroppstemperatur.

2: Nyrene renser ut avfallet

Når blodet tvinges fra bena og opp til hjerte og lunger, stimuleres nyrene til å produsere mer urin. Dermed fjernes flere giftstoffer og avfallsprodukter enn normalt. Mange tisser opptil seks ganger mer når de er på spa!

3: Fjerner væskeansamlinger

Vannets eget trykk, forsterket av jetstrålenes påvirkning av hud og vev, virker som lymfedrenasje: Massasjen frigjør lymfevæske som er bundet rundt i kroppen, og hjelper den frem til lymfeknutene, der avfallsstoffer, mikroorganismer og unødvendig væske brytes ned. Dermed fjernes også væskeansamlinger. Pleier du f.eks. å ha tunge ben, vil de kjennes betydelig lettere – og du blir lettere og mer avslappet.

4: Pusten styrkes

I vann kan du ikke puste så dypt som ellers på grunn av vannmotstanden mot brystkassen. Det er god styrketrening av pustemusklene, ettersom du jo ikke kan unngå å puste, og det blir lettere å puste på en naturlig måte når du er ute av vannet.

5: Ledd og muskler blir smidige

Leddene blir smidigere og får større aksjonsradius i vann fordi de ikke behøver å bære hele kroppsvekten. Et varmt boblebad med jetdyser kan mykgjøre muskelfibrene og bindevevet og låse opp stive ledd. Spenningssmerter reduseres eller kan til og med forsvinne helt.

6: Frigir velværehormoner

37-38 grader varmt vann utløser en rekke hormonelle endringer via hypofysen i hjernen. Blant annet frigjøres hormonet ACTH, som setter i gang produksjonen av hydrokortison. Det er et stoff som skaper en følelse av lykke og velvære i hjernen.

7: Forbrenner mer energi

Skjoldbruskkjertelen danner mer av hormonet tyroksin, som setter fart på kaloriforbrenningen.

8: Kaldt vann kvikker først opp

Du kan få en spesielt oppkvikkende effekt ved å være forsiktig med varmen i boblebadet. F.eks. vann på 18 grader blodomløpet i huden til å gå på sparebluss. I stedet trekkes blodet inn i hjertet og de store blodårene innenfor brystkassen og pulsårene som fører blod til hjernen.

9: Varmt vann gjør deg døsig

Vann over 37 grader får store mengder blod til å forplante seg til hud og muskler. Når musklene blir varme og spenningene slipper, og når hele kroppen renser seg og flytter væske rundt i kroppen, blir du deilig avslappet og søvnig – og du lengter etter et godt sted å sove!

Utvalgte modeller fra Vikingbad

nordlys spa.PNG

Nordlys utendørs spa Sterling Silver/Grå

m/FRP lokk og bluetooth stereo

spa 2.PNG

Morild utendørs spa Sterling Silver/Grå

m/FRP lokk og bluetooth stereo

spa 3.PNG

VikingSpa Legend II Perlehvit/Grått

m/Grått FRP lokk

spa4.PNG

VikingSpa Heritage II Perlehvit/Grått

m/Grått FRP lokk

spa5.PNG

VikingSpa Viking II Perlehvit/Grått

m/Grått FRP lokk, LED & rustfri dyser

spa 6.PNG

VikingSpa Royale II Perlehvit/Grått

m/Grått FRP lokk